Uitgever: Jumbo
Genre: kinderspel
2-4 spelers
30 minuten
leeftijd 6+
In de doos zit een speelbord, 8 verschillende speelfiguren (van elk speelfiguur een mannelijke en vrouwelijke versie) 4 spelersbordjes, 18 spreukkaarten, 3 duelkaarten, 12 schatten, fiches met ingrediënten, goud en zilver, starspelerfiche en een dobbelsteen en een diploma.
Je karakter is een leerling op de toverschool Isodore. Om te slagen moet hij spreuken leren. Alleen leren is niet voldoende, je moet ook laten zien dat je de spreuken goed beheerst. Dit doe je door te duelleren met 3 magische wezens. Als je wint krijg je hier een schat. Heb je 3 schatten dan krijg je het diploma van de Isodore School of Magic. Wie dit als eerst lukt, wint het spel.
Isodore doet ons een beetje denken aan Het stenen tijdperk Junior, maar dan in een ander jasje. Je pakt ingrediënten die je nodig hebt om spreuken te leren. Die ingrediënten lever je op school in om een spreuk te leren. Tot zover is het principe eigenlijk gelijk. Maar heb je eenmaal voldoende spreuken, dan wordt het en heel ander verhaal, want dan mag je gaan duelleren. Het duel is gebaseerd op steen-papier-schaar bestaat uit 3 rondes. Elke ronde leggen jij en het monster (gespeeld door een andere speler) tegelijk een spreuk op tafel. Heeft deze spreuk hetzelfde element (vuur, water of steen) dan is het gelijkspel en wint of verliest er niemand. Anders wordt gekeken wie het sterkste element heeft en die speler wint dit duel. Je moet vervolgens 2 duellen winnen om je tegenstander zo zwak te maken dat je een schat mee kunt pakken.
Ons oordeel: Als kinderspel vinden we dit meer aanspreken dan Stenen Tijdperk Junior. Het artwork is aantrekkelijk en kleurrijk en de schatten zijn erg mooi om te zien. alleen van de schatten zelf worden kinderen al enthousiast. Op het startspelerfiche staat duidelijk aangegeven welk element verslagen wordt door welk ander element, dus je hoeft hier ook niet echt bij na te denken. Voor het duelleren is gekozen voor een heel eenvoudig principe, waardoor het voor kinderen makkelijk te begrijpen is, maar het zorgt er wel voor dat er wat pit in het spel komt en het niet zo vanzelfsprekend is dat de speler die als eerste zijn spreuken heeft ook de daadwerkelijke winnaar is. Voor volwassenen geeft dit spel niet echt veel uitdaging, maar kinderen kunnen zichzelf hiermee prima vermaken.