2-4 spelers
Uitgever: Huch!
45-75 minuten
Genre: expert
leeftijd 12+
In Rajas of the Ganges, krijgt iedereen een eigen provincie met een paleis. Het is de bedoeling om dit met het goed inzetten van dobbelstenen uit te breiden om geld en roem te verdienen. de roem wordt tegen de klok in gemeten en je rijkdom met de klok mee. De eerste speler het lukt om zijn markeerstenen op de verschillende sporen te laten kruisen heeft de grootste kans om het spel te winnen.
In de doos vind je een dubbelzijdig spelbord, 48 dobbelstenen (12 per kleur), 64 provincietegels, 1 startspeler olifant, 2 afdekplaatjes (voor het 3-spelerspel), 30 bonus fiches, 8 vloedfiches. Hiernaast is er per speler: 1 provincietableau, 1 Kali standbeeld, 6 werkers, 1 boot, 1 geldmarkeerder, 1 roem markeerder, 5 markeerblokjes.
Het spel begint voor iedereen met 4 dobbelstenen in verschillende kleuren, 3 werkers en 1 boot. Hiernaast heb je met je paleis al het een en ander aan roem vergaard en mag je je stenen op de bijbehorende plekken op het bord leggen. Afhankelijk van de startspeler begint iedereen met 3,4,5 of 6 geld. Als je aan de beurt bent mag je een van je werkers inzetten om een actie te doen. Sommige acties zijn gratis, andere acties kosten geld en/of dobbelstenen. Je kunt tijdens een beurt kiezen om een stuk van je provincie in te richten met een van de beschikbare tegels, je kunt handel drijven via de markten in je provincie of je kunt varen op de Ganges. In de Ganges drijft nog een hoop troep, waarmee je extra geld, roem, acties of dobbelstenen kunt verdienen. Als laatste kun je bij de keizer op bezoek om hem om een gunst te vragen. Hier krijg je gratis dobbelstenen, kun je dobbelstenen inruilen of opnieuw rollen of speciale acties uitvoeren.
Alles wat je doet heeft invloed op je volgende beurt en wat er op het bord gebeurt: is er een actie bezet, mag een ander deze niet meer doen. Wil ik deze beurt geld, of moet ik eerst een extra dobbelsteen nemen? Overal moet over nagedacht worden, maar er zijn toch nog zoveel opties dat je niet vast komt te zitten als iemand anders je deze keer voor is. De startspeler wordt met de klok mee doorgegeven, maar wil je de volgende ronde echt als eerste een van je bouwers plaatsen, dan kun je ook een dobbelsteen met een waarde 1 inleveren en de startspelerolifant voor de volgende ronde claimen.
De dobbelstenen worden door Kali vastgehouden en je mag zoveel dobbelstenen hebben als Kali handen heeft. Verder zijn er regels voor het plaatsen van de tegels op je tableau, maar als je een tegel goed kan plaatsen, dan krijg je hier ook gelijk weer geld of punten voor. Tijdens het spel heb je nog de mogelijkheid om extra arbeiders te verdienen die zorgen dat je meer acties in een ronde kan doen. Wanneer de scoremarker voor de roem die van het geld kruist, luid je de laatste ronde in. Ben je hierna de enige die deze wissel heeft gemaakt, dan heb je gewonnen, zijn er meer die het nog voor elkaar hebben gekregen om de markers elkaar te laten passeren, dan wordt er gekeken wat het verschil is tussen die spelers, de speler met het grootste verschil, heeft dan gewonnen